‘Katholiek Nieuwsblad geeft een positief beeld van de Kerk’

‘Katholiek Nieuwsblad geeft een positief beeld van de Kerk’

Ze moet er niet aan denken dat Katholiek Nieuwsblad niet zou bestaan. “Waar moeten katholieken dan naar toe voor het katholieke nieuws?”, vraagt KN-vrijwilligster Inge Keyser (66) zich af.

Als ‘vriendin’ van Katholiek Nieuwsblad promoot Inge Keyser de krant vooral bij de diverse activiteiten in het klooster van haar woonplaats Oudenaarde in België. De Oost-Vlaamse stad, zo’n dertig kilometer ten zuiden van Gent, wordt vanwege de prachtige omgeving ook wel de parel van de Vlaamse Ardennen genoemd. Keyser, geboren in Nijmegen, kwam daar 23 jaar geleden terecht toen ze solliciteerde op een baan als inwonende bejaardenverzorgster.

‘Variatie in uw kookpot’

Vijf jaar geleden werd ze vrijwilligster voor Katholiek Nieuwsblad. Op de kranten die ze binnenkrijgt, vouwt en plakt ze de bonnen die geïnteresseerden kunnen invullen wanneer ze bijvoorbeeld acht weken Katholiek Nieuwsblad willen ontvangen. “Ook plak ik stickers erop met de mededeling: ‘Dit is een gratis editie, gelieve door te geven aan anderen’”, zegt Keyser. Zo deelde ze onder meer Katholiek Nieuwsblad uit op het Christelijk Forum dat in Oudenaarde werd gehouden, vertelt ze. Een van haar leuzen om mensen te interesseren is: “Variatie in uw kookpot, variatie in uw lectuur.” Ze krijgt wisselende reacties. “Mensen kijken soms vreemd op als ze een gratis KN krijgen. Soms maak ik mee dat mensen geen krant willen.”

‘Positief beeld’

Zelf leest ze in KN het liefst de columns van zuster Anima Christi en Brechje Loenen. Keyser: “Die zijn zo spontaan geschreven.” Ook de verhalen over heiligen van Michaël As mag ze graag lezen. “Katholiek Nieuwsblad is belangrijk. Het zorgt voor een positief beeld van de Kerk en het geloof. Als we geen Katholiek Nieuwsblad zouden hebben, vallen we als katholieken buiten de boot”, zegt Keyser, doelend op het mediaaanbod dat er voor protestanten is. Wel zou ze graag zien dat er wat meer Vlaams kerknieuws in KN zou komen, “om zo meer Vlamingen aan te spreken”.

De Arnulfus Stichting en uw geld​

De Arnulfus Stichting geeft financiële ondersteuning aan gedrukte landelijke media met een katholieke signatuur, met name aan Katholiek Nieuwsblad. Dit blad verschijnt wekelijks bij abonnees in hoofdzakelijk Nederland, maar ook in België. Katholiek Nieuwsblad heeft vanaf zijn oprichting de intentie gehad een positieve bijdrage te leveren aan kerk en samenleving. De toonzetting van Katholiek Nieuwsblad is gebaseerd op een goed gefundeerde katholieke visie op onze maatschappij. 

Om de continuïteit van het verspreiden van de blijde boodschap voor de toekomst te waarborgen is uw financiële bijdrage van onmisbaar belang. Dat kan door een gift maar ook op een andere wijze.

Wat vindt ú cruciaal? Oormerk uw gift!

Iedere gift aan de Arnulfus Stichting komt direct en geheel ten goede aan degelijke katholieke journalistiek, daar kunt u van op aan. Maar wist u dat u uw gift ook kunt oormerken voor specifieke projecten die ú van essentieel belang vindt binnen het geheel?

Dit zijn de projecten die de Arnulfus Stichting in het bijzonder onder uw aandacht wil brengen:

  • KN Jong: Hét online platform vóór en dóór katholieke jongeren. Zie kn.nl/jong.
  • KN Rome: Goede verslaggeving uit de Eeuwige Stad, met een eigen correspondent in het Vaticaan.
  • KN Internationaal: Er gebeurt méér in de wereld(-kerk) dan wat wij in West-Europa doorgaans zien! KN brengt het in beeld dankzij correspondenten over de hele wereld, en goede reportages uit o.a. Latijns-Amerika, Afrika, Azië en het Midden-Oosten.
  • KN Online: Juist op internet is een betrouwbare bron van katholiek nieuws essentieel; steun daarom de verdere ontwikkeling van kn.nl als platform voor informatie, inspiratie en verdieping.
  • KN Onderzoek: KN heeft onlangs een grondig en langlopend onderzoek afgerond naar de uitdagingen én kansen van parochies in deze tijden van kerksluiting. Een uniek en urgent project. Steun voor nog meer van dit soort onderzoeksjournalistiek.

 

Indien er op het moment van uw donatie voldoende steun is voor een bepaald project gaat uw gift naar een van de andere projecten of soortgelijke projecten.