‘Tegen de stroom in, op zoek naar de bron’

sanne_gerrits.jpg

‘Tegen de stroom in, op zoek naar de bron’

Freelance journaliste Sanne Gerrits (33) werkt sinds kort voor Katholiek Nieuwsblad. Het is haar manier om haar talenten vruchtbaar te maken voor de opbouw van de Kerk.

“Schrijven”, zegt Sanne Gerrits, “was altijd al onderdeel van wie ik ben en wat ik doe. Ik ben orthopedagoge, maar heb onder meer een weblog gehad en een column op katholiekgezin.nl. Ik wil mijn talenten inzetten voor de opbouw van de Kerk. Mijn man zei: dan moet je het schrijven weer oppakken. We hebben daar samen over nagedacht. Mijn gezin – we hebben vier kinderen – is het allerbelangrijkste, maar dat is heel prettig te combineren met schrijven”.
Voor Gerrits is KN “zo ongeveer het enige medium dat onafhankelijk is en tegelijk de Kerk wil opbouwen. In de media hoor je vooral progressieve opvattingen, maar wij katholieken zijn geroepen om niet met de stroom mee te gaan, maar er tegenin, op zoek naar de bron”.
KN helpt daarbij, zegt ze, door goede informatie te geven waaraan het in seculiere media door gebrek aan kennis vaak ontbreekt. Berichtgeving is niet altijd accuraat en ‘moeilijke’ onderwerpen als de seksuele moraal van de Kerk worden dan helemaal onbegrijpelijk. KN is het enige medium dat katholieken de informatie geeft om een degelijke en genuanceerde mening te vormen, wel oordelend, maar niet veroordelend, met waarheid én liefde”.

Datum: 14 juli 2017.

De Arnulfus Stichting en uw geld​

De Arnulfus Stichting geeft financiële ondersteuning aan gedrukte landelijke media met een katholieke signatuur, met name aan Katholiek Nieuwsblad. Dit blad verschijnt wekelijks bij abonnees in hoofdzakelijk Nederland, maar ook in België. Katholiek Nieuwsblad heeft vanaf zijn oprichting de intentie gehad een positieve bijdrage te leveren aan kerk en samenleving. De toonzetting van Katholiek Nieuwsblad is gebaseerd op een goed gefundeerde katholieke visie op onze maatschappij. 

Om de continuïteit van het verspreiden van de blijde boodschap voor de toekomst te waarborgen is uw financiële bijdrage van onmisbaar belang. Dat kan door een gift maar ook op een andere wijze.

Wat vindt ú cruciaal? Oormerk uw gift!

Iedere gift aan de Arnulfus Stichting komt direct en geheel ten goede aan degelijke katholieke journalistiek, daar kunt u van op aan. Maar wist u dat u uw gift ook kunt oormerken voor specifieke projecten die ú van essentieel belang vindt binnen het geheel?

Dit zijn de projecten die de Arnulfus Stichting in het bijzonder onder uw aandacht wil brengen:

  • KN Jong: Hét online platform vóór en dóór katholieke jongeren. Zie kn.nl/jong.
  • KN Rome: Goede verslaggeving uit de Eeuwige Stad, met een eigen correspondent in het Vaticaan.
  • KN Internationaal: Er gebeurt méér in de wereld(-kerk) dan wat wij in West-Europa doorgaans zien! KN brengt het in beeld dankzij correspondenten over de hele wereld, en goede reportages uit o.a. Latijns-Amerika, Afrika, Azië en het Midden-Oosten.
  • KN Online: Juist op internet is een betrouwbare bron van katholiek nieuws essentieel; steun daarom de verdere ontwikkeling van kn.nl als platform voor informatie, inspiratie en verdieping.
  • KN Onderzoek: KN heeft onlangs een grondig en langlopend onderzoek afgerond naar de uitdagingen én kansen van parochies in deze tijden van kerksluiting. Een uniek en urgent project. Steun voor nog meer van dit soort onderzoeksjournalistiek.

 

Indien er op het moment van uw donatie voldoende steun is voor een bepaald project gaat uw gift naar een van de andere projecten of soortgelijke projecten.