‘KN brengt goed nieuws aan iedereen’

‘KN brengt goed nieuws aan iedereen’

Als nieuwste aanwinst in het team van Katholiek Nieuwsblad, zet Marjolijne du Maine zich enthousiast in voor een nieuwe opbloei van dit unieke medium. ‘Dat gun ik de krant, de katholieke gemeenschap en ook de bredere samenleving.’

Een “onverwacht geschenk” noemt ze zelf de functie die ze sinds april bekleedt, van hoofd communicatie en bedrijfsbureau bij Katholiek Nieuwsblad. Het bleek Marjolijne du Maine (45), getrouwd, moeder van twee kinderen, op het lijf geschreven. Na een aanvankelijke carrière in de commerciële sector, zette zij zich jarenlang in voor kerkelijke organisaties, zoals Jong Katholiek, Katholiek Vandaag en Kerk in Nood.

Toen zij begin dit jaar zonder werk kwam te zitten, vroeg ze zich af: wat nu? “Weer terug naar een meer commerciële functie? Nee toch? Ik werk met hart en ziel voor de Kerk!”, zo vertelt Du Maine. Dus toen KN iemand zocht met haar ervaring en kwaliteiten, om zich te richten op marketing, communicatie en fondsenwerving, hoefde ze daar niet lang over na te denken.

Wat spreekt je zo aan in deze functie?

Marjolijne du Maine: “Het feit dat die naar buiten gericht is, om mensen ‘warm’ te krijgen voor Katholiek Nieuwsblad. Ik ben een mensen-mens. Ik hou van contact en ga graag in gesprek. Daarnaast ben ik enthousiast en optimistisch van aard. Ik zie er naar uit om nieuwe mensen te mogen verwelkomen bij KN; als actieve volger op internet, als abonnee van de krant, als partner, als donateur. Het werk is zo divers en dat spreekt me erg aan. Met een kleine organisatie vormen we een solide team, en maken we een unieke katholieke krant. Ik voel daarbij de verantwoordelijkheid om KN weer te laten groeien. Dat gun ik de krant, de katholieke gemeenschap en ook de bredere samenleving.”

Waarom?

“Omdat ik het belangrijk vind dat er goede journalistiek vanuit katholiek perspectief blijft bestaan. In onze veelkleurige samenleving waarin katholieken een steeds kleinere groep worden, is het belangrijk om hen te inspireren en te bemoedigen met een katholiek geluid. Niet alleen om hen te voeden met informatie, maar juist ook om hen te sterken in het publieke debat. Ook voor anders- en niet-gelovigen is dat waardevol: om betrouwbare informaties over, en gefundeerde opinies vanuit de katholieke gemeenschap te lezen.”

Wat is daarvoor nodig?

“De belangrijkste uitdaging voor KN is duidelijk en bekend; meer abonnees, meer donateurs om de krant haar bestaansrecht te laten behouden, meer partnerschappen met andere katholieke organisaties. Dat zullen wij als team van KN in relatief korte tijd moeten waarmaken. Ik geloof daarin. Maar het gaat niet vanzelf. We laten reeds zien dat we de laatste jaren niet stil hebben gezeten en een kwalitatief goede en katholiek solide krant zijn. Dit moet verder worden uitgebouwd, en dat kan niet zonder de steun van onze donateurs.”

“KN draagt een boodschap uit voor iedereen. Het gaat om de Blijde Boodschap. Die is overal in te vinden. Daarover schrijven wij. Zij is een uniek, eerlijk en universele boodschap en ik bid dat we met KN mogen meewerken aan wat Gods Geest tot stand wil brengen. Dat blijft de investering waard!”

De Arnulfus Stichting en uw geld​

De Arnulfus Stichting geeft financiële ondersteuning aan gedrukte landelijke media met een katholieke signatuur, met name aan Katholiek Nieuwsblad. Dit blad verschijnt wekelijks bij abonnees in hoofdzakelijk Nederland, maar ook in België. Katholiek Nieuwsblad heeft vanaf zijn oprichting de intentie gehad een positieve bijdrage te leveren aan kerk en samenleving. De toonzetting van Katholiek Nieuwsblad is gebaseerd op een goed gefundeerde katholieke visie op onze maatschappij. 

Om de continuïteit van het verspreiden van de blijde boodschap voor de toekomst te waarborgen is uw financiële bijdrage van onmisbaar belang. Dat kan door een gift maar ook op een andere wijze.

Wat vindt ú cruciaal? Oormerk uw gift!

Iedere gift aan de Arnulfus Stichting komt direct en geheel ten goede aan degelijke katholieke journalistiek, daar kunt u van op aan. Maar wist u dat u uw gift ook kunt oormerken voor specifieke projecten die ú van essentieel belang vindt binnen het geheel?

Dit zijn de projecten die de Arnulfus Stichting in het bijzonder onder uw aandacht wil brengen:

  • KN Jong: Hét online platform vóór en dóór katholieke jongeren. Zie kn.nl/jong.
  • KN Rome: Goede verslaggeving uit de Eeuwige Stad, met een eigen correspondent in het Vaticaan.
  • KN Internationaal: Er gebeurt méér in de wereld(-kerk) dan wat wij in West-Europa doorgaans zien! KN brengt het in beeld dankzij correspondenten over de hele wereld, en goede reportages uit o.a. Latijns-Amerika, Afrika, Azië en het Midden-Oosten.
  • KN Online: Juist op internet is een betrouwbare bron van katholiek nieuws essentieel; steun daarom de verdere ontwikkeling van kn.nl als platform voor informatie, inspiratie en verdieping.
  • KN Onderzoek: KN heeft onlangs een grondig en langlopend onderzoek afgerond naar de uitdagingen én kansen van parochies in deze tijden van kerksluiting. Een uniek en urgent project. Steun voor nog meer van dit soort onderzoeksjournalistiek.

 

Indien er op het moment van uw donatie voldoende steun is voor een bepaald project gaat uw gift naar een van de andere projecten of soortgelijke projecten.