‘Ik wil mensen in hun geloof opbouwen’

kn-redactrice-esther-raaijmakers-foto-jan-peeters-katholiek-nieuwsblad.jpg

‘Ik wil mensen in hun geloof opbouwen’

Redactrice Esther Raaij­makers (33) werkt sinds januari met veel plezier bij Katholiek Nieuwsblad. Maar haar eerste kennismaking met de krant was al veel langer geleden.

In 2009 liep Esther tijdens haar studie journalistiek stage bij KN. “Aan die tijd bewaar ik mooie herinneringen, omdat het mij ook op weg heeft geholpen in het proces om katholiek te worden. Het was een plaats waar ik al mijn vragen, hoe vreemd ook, kon stellen”, vertelt ze.

Het liefst schrijft Esther over het christelijk geloof en zingeving, omdat dit haar eigen geloof verdiept. “Van jongs af aan ben ik altijd al met die onderwerpen bezig geweest, vandaar dat ik ook theologie & religiewetenschappen heb gestudeerd. Ik mag mij nu naar hartelust verdiepen in onderwerpen die ik interessant vind. Wat wil je nog meer?”

In die zin heeft Esther bij KN haar droombaan gevonden. “Met mijn verhalen hoop ik mensen te inspireren, maar vooral mensen in hun geloof op te bouwen. Wat ik fijn vind aan het werken bij KN is de collegiale sfeer op de redactie, en dat we, ondanks de serieuze onderwerpen, samen veel kunnen lachen.”

Esther vindt het leuk om van lezers te horen, geeft ze aan. “Heeft u commentaar op mijn artikelen of een goed idee voor een verhaal, dan hoor ik het graag!”

De Arnulfus Stichting en uw geld​

De Arnulfus Stichting geeft financiële ondersteuning aan gedrukte landelijke media met een katholieke signatuur, met name aan Katholiek Nieuwsblad. Dit blad verschijnt wekelijks bij abonnees in hoofdzakelijk Nederland, maar ook in België. Katholiek Nieuwsblad heeft vanaf zijn oprichting de intentie gehad een positieve bijdrage te leveren aan kerk en samenleving. De toonzetting van Katholiek Nieuwsblad is gebaseerd op een goed gefundeerde katholieke visie op onze maatschappij. 

Om de continuïteit van het verspreiden van de blijde boodschap voor de toekomst te waarborgen is uw financiële bijdrage van onmisbaar belang. Dat kan door een gift maar ook op een andere wijze.

Wat vindt ú cruciaal? Oormerk uw gift!

Iedere gift aan de Arnulfus Stichting komt direct en geheel ten goede aan degelijke katholieke journalistiek, daar kunt u van op aan. Maar wist u dat u uw gift ook kunt oormerken voor specifieke projecten die ú van essentieel belang vindt binnen het geheel?

Dit zijn de projecten die de Arnulfus Stichting in het bijzonder onder uw aandacht wil brengen:

  • KN Jong: Hét online platform vóór en dóór katholieke jongeren. Zie kn.nl/jong.
  • KN Rome: Goede verslaggeving uit de Eeuwige Stad, met een eigen correspondent in het Vaticaan.
  • KN Internationaal: Er gebeurt méér in de wereld(-kerk) dan wat wij in West-Europa doorgaans zien! KN brengt het in beeld dankzij correspondenten over de hele wereld, en goede reportages uit o.a. Latijns-Amerika, Afrika, Azië en het Midden-Oosten.
  • KN Online: Juist op internet is een betrouwbare bron van katholiek nieuws essentieel; steun daarom de verdere ontwikkeling van kn.nl als platform voor informatie, inspiratie en verdieping.
  • KN Onderzoek: KN heeft onlangs een grondig en langlopend onderzoek afgerond naar de uitdagingen én kansen van parochies in deze tijden van kerksluiting. Een uniek en urgent project. Steun voor nog meer van dit soort onderzoeksjournalistiek.

 

Indien er op het moment van uw donatie voldoende steun is voor een bepaald project gaat uw gift naar een van de andere projecten of soortgelijke projecten.