Francesco Paloni: Passie voor geloof en journalistiek

katholiek-nieuwsblad-redacteur-francesco-paloni-met-zijn-gezin.jpg

Francesco Paloni: Passie voor geloof en journalistiek

Een gedroomde baan, zo mag je het wat hem betreft gerust noemen: journalist Francesco Paloni (36) is sinds 1 januari van dit jaar in vaste dienst van Katholiek Nieuwsblad.

Voor de oplettende lezer van KN is Francesco geen onbekende. In 2004 al liep hij, in het kader van zijn studie journalistiek, stage bij de redactie. En nadien verscheen zijn naam veelvuldig als freelancer in de kolommen van KN.

Francesco is overtuigd van het belang van katholieke journalistiek, vertelt hij. “Wat er in de Kerk gebeurt, wordt in media nogal eens eenzijdig belicht. Katholiek Nieuwsblad vervult een unieke rol, zowel in het goed weergeven wat er in de Kerk gebeurt, als in het geven van een katholieke kijk op wat zich in de samenleving afspeelt.”

Dat vindt hij niet alleen als journalist belangrijk. Ook als vader van een groot gezin met acht kinderen, vindt hij KN belangrijk. “Er is geen ander blad in Nederland waar je deze combinatie van nieuws, interessante opinies en inspirerende geloofsartikelen vindt. Voor de volgende generatie katholieken, waar onze kinderen toe behoren, is dat van levensbelang.”

Met zijn werk voor KN brengt Francesco twee grote passies bij elkaar: de journalistiek en het geloof. “Ik vind het geweldig dat ik die hier mag combineren. Voor mij is het een genade om hier te kunnen werken. Je mag dat wat mij betreft gerust een droombaan noemen.”

De Arnulfus Stichting en uw geld​

De Arnulfus Stichting geeft financiële ondersteuning aan gedrukte landelijke media met een katholieke signatuur, met name aan Katholiek Nieuwsblad. Dit blad verschijnt wekelijks bij abonnees in hoofdzakelijk Nederland, maar ook in België. Katholiek Nieuwsblad heeft vanaf zijn oprichting de intentie gehad een positieve bijdrage te leveren aan kerk en samenleving. De toonzetting van Katholiek Nieuwsblad is gebaseerd op een goed gefundeerde katholieke visie op onze maatschappij. 

Om de continuïteit van het verspreiden van de blijde boodschap voor de toekomst te waarborgen is uw financiële bijdrage van onmisbaar belang. Dat kan door een gift maar ook op een andere wijze.

Wat vindt ú cruciaal? Oormerk uw gift!

Iedere gift aan de Arnulfus Stichting komt direct en geheel ten goede aan degelijke katholieke journalistiek, daar kunt u van op aan. Maar wist u dat u uw gift ook kunt oormerken voor specifieke projecten die ú van essentieel belang vindt binnen het geheel?

Dit zijn de projecten die de Arnulfus Stichting in het bijzonder onder uw aandacht wil brengen:

  • KN Jong: Hét online platform vóór en dóór katholieke jongeren. Zie kn.nl/jong.
  • KN Rome: Goede verslaggeving uit de Eeuwige Stad, met een eigen correspondent in het Vaticaan.
  • KN Internationaal: Er gebeurt méér in de wereld(-kerk) dan wat wij in West-Europa doorgaans zien! KN brengt het in beeld dankzij correspondenten over de hele wereld, en goede reportages uit o.a. Latijns-Amerika, Afrika, Azië en het Midden-Oosten.
  • KN Online: Juist op internet is een betrouwbare bron van katholiek nieuws essentieel; steun daarom de verdere ontwikkeling van kn.nl als platform voor informatie, inspiratie en verdieping.
  • KN Onderzoek: KN heeft onlangs een grondig en langlopend onderzoek afgerond naar de uitdagingen én kansen van parochies in deze tijden van kerksluiting. Een uniek en urgent project. Steun voor nog meer van dit soort onderzoeksjournalistiek.

 

Indien er op het moment van uw donatie voldoende steun is voor een bepaald project gaat uw gift naar een van de andere projecten of soortgelijke projecten.