‘‘De sfeer van de WJD is echt onbeschrijfelijk’’

Selina-in-kleur.jpg

‘‘De sfeer van de WJD is echt onbeschrijfelijk’’

Nog even en de Wereldjongerendagen (WJD) gaan van start in het Poolse Krakau. Katholiek Nieuwsblad is er bij om de belevenissen van de jongeren te volgen. Om u als lezer niet alleen te voorzien van verhalen, maar ook van mooie foto’s zal naast redactrice Susanne van den Berk, ook de Antwerpse fotografe Selina De Maeyer (28) voor KN naar Krakau afreizen.

Selina was al bij de WJD in Madrid (2011) en in Rio de Janeiro (2013). “Ik wilde het absoluut eens meegemaakt hebben.” Beide keren deed ze dat als fotografe voor IJD, de jongerenpastoraal Vlaanderen. “Ik zou eigenlijk naar Madrid meegaan als deelnemer, maar toen hebben ze ontdekt dat ik fotografe was!” De impact van de WJD op de deelnemers is groot, zo merkte ze. “Tijdens de WJD worden we eigenlijk aangetrokken door het geloof.” De ontmoeting met de wereldkerk en zo veel andere jongeren geeft “echt moed aan de jeugd. Je hebt er de kans om veel bezielde priesters te ontmoeten en die werken aanstekelijk. De sfeer is er echt onbeschrijfelijk”. De WJD “is ergens een vertrouwd thuiskomen en dat vind ik echt heel mooi”.

Daarom was ze blij met de vraag om dit keer voor KN mee te gaan als fotografe. “Krakau is het thuis van Johannes Paulus II en dan ook nog de WJD in het Heilig Jaar van Barmhartigheid. Dat is heel bijzonder om mee te mogen maken.”

Foto: Damian Dufaux

De Arnulfus Stichting en uw geld​

De Arnulfus Stichting geeft financiële ondersteuning aan gedrukte landelijke media met een katholieke signatuur, met name aan Katholiek Nieuwsblad. Dit blad verschijnt wekelijks bij abonnees in hoofdzakelijk Nederland, maar ook in België. Katholiek Nieuwsblad heeft vanaf zijn oprichting de intentie gehad een positieve bijdrage te leveren aan kerk en samenleving. De toonzetting van Katholiek Nieuwsblad is gebaseerd op een goed gefundeerde katholieke visie op onze maatschappij. 

Om de continuïteit van het verspreiden van de blijde boodschap voor de toekomst te waarborgen is uw financiële bijdrage van onmisbaar belang. Dat kan door een gift maar ook op een andere wijze.

Wat vindt ú cruciaal? Oormerk uw gift!

Iedere gift aan de Arnulfus Stichting komt direct en geheel ten goede aan degelijke katholieke journalistiek, daar kunt u van op aan. Maar wist u dat u uw gift ook kunt oormerken voor specifieke projecten die ú van essentieel belang vindt binnen het geheel?

Dit zijn de projecten die de Arnulfus Stichting in het bijzonder onder uw aandacht wil brengen:

  • KN Jong: Hét online platform vóór en dóór katholieke jongeren. Zie kn.nl/jong.
  • KN Rome: Goede verslaggeving uit de Eeuwige Stad, met een eigen correspondent in het Vaticaan.
  • KN Internationaal: Er gebeurt méér in de wereld(-kerk) dan wat wij in West-Europa doorgaans zien! KN brengt het in beeld dankzij correspondenten over de hele wereld, en goede reportages uit o.a. Latijns-Amerika, Afrika, Azië en het Midden-Oosten.
  • KN Online: Juist op internet is een betrouwbare bron van katholiek nieuws essentieel; steun daarom de verdere ontwikkeling van kn.nl als platform voor informatie, inspiratie en verdieping.
  • KN Onderzoek: KN heeft onlangs een grondig en langlopend onderzoek afgerond naar de uitdagingen én kansen van parochies in deze tijden van kerksluiting. Een uniek en urgent project. Steun voor nog meer van dit soort onderzoeksjournalistiek.

 

Indien er op het moment van uw donatie voldoende steun is voor een bepaald project gaat uw gift naar een van de andere projecten of soortgelijke projecten.