Dankzij u lezen 208 WJD-jongeren Katholiek Nieuwsblad

Francois_Vluggen.jpg

Dankzij u lezen 208 WJD-jongeren Katholiek Nieuwsblad

Nog maar enkele weken geleden waren de Wereldjongerendagen in Polen. In Katholiek Nieuwsblad is er veelvuldig verslag van gedaan met bijbehorende beeldreportage. Dat geeft voor de thuis- en achterblijvers een mooie inkijk in het reilen en zeilen van de wereldkerk. Vanwege alle recente ontwikkelingen stelde een journalist dat door de komst van de paus Krakau waarschijnlijk voor dat moment tot de best beveiligde plekken van Europa zou behoren. Ik vraag me hardop af of dat de enige garantie voor het goed en rustig verlopen evenement was. Mogelijk dat door de spirit, het gebed en de intenties van de deelnemers in aanwezigheid van de Heilige Vader Krakau hogere bescherming heeft ontvangen. Ik geloof daarin.

Deze inkijk in de wereldkerk is wekelijks present in Katholiek Nieuwsblad in verschillende facetten van de artikelen. In de aanloop naar de Wereldjongerendagen kwamen onze medewerkers tot een idee. Zou het niet mooi zijn om de Nederlandse WJD-jongeren een abonnement op KN aan te bieden? Om dit aanbod te kunnen doen en KN niet zomaar gratis weg te geven, werd de hulp van onze lezers ingeschakeld. U hebt ruimhartig aan deze actie deelgenomen en meer dan 200 abonnementen gesponsord. Daarmee werd het mogelijk al voor de start van de WJD ruim 100 jongeren een abonnement te laten nemen op Katholiek Nieuwsblad. De overige gesponsorde abonnementen werden gedurende de WJD zelf nog aan de jonge mensen gebracht.

De jongeren hebben een mooi programma gehad ter voorbereiding en in Polen gedegen catechese mogen ontvangen. Een goede geestelijke voeding. Het is zaak die bemoediging vast te houden. En u helpt de jongeren daarbij! Omdat onze jongeren ook met beide benen in deze wereld staan, is de duiding van ontwikkelingen vanuit het geloof en kerkelijk zicht belangrijk. Ik hoop met de mogelijkheid die u deze jongeren biedt dat het wekelijks lezen van Katholiek Nieuwsblad bijdraagt aan hun ontwikkeling op gelovig vlak. Een prachtig vervolg op hun ervaringen van de Wereldjongerendagen. Mede namens al deze jongeren: dank u wel!

Mijn dank voor uw bijdrage, speciaal voor dit project, en aanhoudend het gehele jaar door om de missie van Katholiek Nieuwsblad mogelijk te maken! U helpt het vuur brandend te houden!

François Vluggen, directeur

De Arnulfus Stichting en uw geld​

De Arnulfus Stichting geeft financiële ondersteuning aan gedrukte landelijke media met een katholieke signatuur, met name aan Katholiek Nieuwsblad. Dit blad verschijnt wekelijks bij abonnees in hoofdzakelijk Nederland, maar ook in België. Katholiek Nieuwsblad heeft vanaf zijn oprichting de intentie gehad een positieve bijdrage te leveren aan kerk en samenleving. De toonzetting van Katholiek Nieuwsblad is gebaseerd op een goed gefundeerde katholieke visie op onze maatschappij. 

Om de continuïteit van het verspreiden van de blijde boodschap voor de toekomst te waarborgen is uw financiële bijdrage van onmisbaar belang. Dat kan door een gift maar ook op een andere wijze.

Wat vindt ú cruciaal? Oormerk uw gift!

Iedere gift aan de Arnulfus Stichting komt direct en geheel ten goede aan degelijke katholieke journalistiek, daar kunt u van op aan. Maar wist u dat u uw gift ook kunt oormerken voor specifieke projecten die ú van essentieel belang vindt binnen het geheel?

Dit zijn de projecten die de Arnulfus Stichting in het bijzonder onder uw aandacht wil brengen:

  • KN Jong: Hét online platform vóór en dóór katholieke jongeren. Zie kn.nl/jong.
  • KN Rome: Goede verslaggeving uit de Eeuwige Stad, met een eigen correspondent in het Vaticaan.
  • KN Internationaal: Er gebeurt méér in de wereld(-kerk) dan wat wij in West-Europa doorgaans zien! KN brengt het in beeld dankzij correspondenten over de hele wereld, en goede reportages uit o.a. Latijns-Amerika, Afrika, Azië en het Midden-Oosten.
  • KN Online: Juist op internet is een betrouwbare bron van katholiek nieuws essentieel; steun daarom de verdere ontwikkeling van kn.nl als platform voor informatie, inspiratie en verdieping.
  • KN Onderzoek: KN heeft onlangs een grondig en langlopend onderzoek afgerond naar de uitdagingen én kansen van parochies in deze tijden van kerksluiting. Een uniek en urgent project. Steun voor nog meer van dit soort onderzoeksjournalistiek.

 

Indien er op het moment van uw donatie voldoende steun is voor een bepaald project gaat uw gift naar een van de andere projecten of soortgelijke projecten.